Een iPad of een tablet?

ipad of tablet

Tja het is toch wat. Neem je een tablet of een iPad? Het grappige van dit is dat ook de iPad een tablet is, maar wel de enige die in de volksmond altijd iPad wordt genoemd. Dit omdat Apple een soort van cultstatus heeft en hun branding vanaf dag een al tip top in orde hebben.  Hoe dan ook een iPad en de overige tablets verschillen nogal van elkaar Wanneer we het over de ‘overige tablets’ hebben. Dan bedoelen we de tabs van Samsung, Microsoft, Asus etc. Waar over het algemeen het Android besturingssysteem van Google op staat. Of die van Microsoft.

Koop je een iPad of een tablet?

Wanneer je een dergelijke keuze gaat maken, bij het aanschaffen van een product. Dan moet je net als met alles jezelf eerst goed raadplegen of je het wel echt nodig hebt. En waarvoor je het nodig hebt. De eerste stap in dit proces heb je meestal al bewust of onbewust genomen. Want je wilt een tablet of iPad kopen, dit kan voor je werk of privé zijn. Hoe dan ook we gaan er van uit dat je deze ergens nodig hebt. Vaak worden mensen namelijk verleid door het pracht van alle technologie. En kopen we soms items die we helemaal niet nodig hebben. Puur omdat we met z,n allen best wel een beetje koopziek zijn.

De tweede en meest essentiële stap in het nemen van een besluit of je een iPad of een tablet gaat aanschaffen. Is wat je ermee gaat doen? Waar ga je het apparaat voor gebruiken? Breng dit goed in kaart dit is namelijk de belangrijkste stap die je gaat nemen in dit proces. Hier kun je namelijk naast de korting die ik je straks ga geven veel geld mee besparen. Het zou zonde zijn wanneer je een duur product koopt terwijl je alle functies en rekenkracht toch niet gaat gebruiken. Kijk voor alle gratis iPad aanbiedingen op onze homepage.

Waar ga je hem voor gebruiken?

Is de tab voor je werk of voor privé? En wat is het dat je erop wilt gaan doen. Voor een beetje internetten, e-mailen en simpele spelletje spelen. Is een simpele tab al genoeg. Wil je echter echt werken op de tablet, en ga je tekstverwerken, wellicht wil je iets met foto bewerkingen en of video en audio doen. In dat geval is een sterkere chip in je tablet aan te raden en zou je kunnen gaan kijken naar een iPad.

Wanneer je een tablet voor zakelijk doeleinden gaat gebruiken. Zoals bijvoorbeeld het geven van presentaties. Of marketing doeleinden, het afnemen van vragen formulieren en inschrijvingen op beurzen bijvoorbeeld. Dan wil je dat de tablet of iPad betrouwbaar is, en het altijd doet.

ipad of tablet

De verschillen tussen een iPad en tablets.

  • Kwaliteit en betrouwbaarheid.

Laten we eens gaan kijken naar de grootste verschillen. Wanneer je een iPad aanschaft dan weet je dat je altijd degelijke kwaliteit in handen hebt, met een superieure klantenservice van Apple erbij. Je betaald er wel wat voor, maar daar krijg je ook kwaliteit en betrouwbaarheid voor. Bij een tablet is dat nog maar de vraag, bij welke je aanschaft.

  • Prijs en waarde.

iPads zijn over het algemeen veel duurder dan andere tablets. Dan ligt het er nog wel aan welk model je neemt, want er zijn tegenwoordig ook bij Apple veel mogelijkheden. Tabs zijn dus stukken goedkoper maar minder degelijk en betrouwbaar. Daarnaast behouden Apple producten goed hun waarde. Je kunt je iPad na een paar jaar gebruik altijd nog voor een goede prijs verkopen. Terwijl je voor een paar jaar oude tab misschien nog maar een paar tientjes krijgt. Vooral de waarde van een iPad zou ik goed laten meewegen in je beslissing omdat in de eerste instantie het een dure uitgave lijkt, maar op de langere termijn is dit misschien wel een goedkopere keuze.

  • Waar kun je een tablet of iPad kopen?

Overal en nergens! Om maar een paar resellers van tablets en iPads te noemen: Coolblue, De MediaMarkt, Bol.com, Amac, YourMacStore enzovoort. Wij raden wel aan om deze altijd online te bestellen. Dit omdat je dan gebruik kunt maken van de beste aanbiedingen die er op dat moment zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een iPad wilt bestellen via Amac, dan kun je dat het beste even hier kijken of er nog een korting voor Amac is. Zo weet je zeker dat je niet een hele scherpe aanbieding mist en dus een flinke korting op je nieuwe iPad.

ipad of tablet

Waarom met korting kopen i.p.v. een gratis iPad?

Hoewel wij op onze website alle gratis iPad aanbiedingen hebben vermeld. En je graag op de hoogte houden hiervan. Kan het zijn dat je niet perse gebruik wilt maken van een van deze producten waar je een iPad bij krijgt. Omdat wij willen voorkomen dat je iets koopt omdat je eigenlijk alleen meer heel graag een gratis iPad wilt hebben. Geven wij ook tips om deze met korting te kopen. Wat in sommige gevallen weer voordeliger is. Want laten we eerlijk zijn. Wanneer je een abonnement op iets neemt waar je een gratis product bij krijgt. Dan moet je dit niet alleen doen voor het gratis product. Want dat zou betekenen dat je iets koopt wat je niet nodig hebt, en dus uiteindelijk juist te veel betaald voor een iPad.

Een gratis iPad is natuurlijk ontzettend mooi. Maar niets is echt gratis. Een fabrikant heeft maar een doel, en dat is meer omzet. Waarom zou hij zijn product gratis weggeven? Deze kosten zitten gewoon verwerkt in de prijs ook wanneer het lijkt dat je hem gratis krijgt. Heb je echt een studie, of abonnement op een krant nodig? Dan kun je net zo goed gebruik maken van de aanbieding. Want je zou het toch al betalen. De prijs wordt wat dat betreft niet minder wanneer je ervoor zou kiezen om geen gratis iPad of tablet erbij te nemen.

 

 

 

Vorig artikel:

Volgend artikel: